Halloncheesecake
Ingredienser:
1/2-1 förpackning med digestivekex
4-5 msk smör
Fyllningen:
4 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 gram Philadelphiaost
300 gram frysta hallon
3 dl vispgrädde
Gör så här:
* Mixa/ krossa kexen till smulor och blanda med smöret.
* Tryck ut smeten i en form, ca 22cm.
* Knäck äggen och dela på äggvitan och äggulan i två olika skålar.
* Vispa äggvitan hård, det ska gå att hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut.
* Blanda äggulan med Philadelphiaost, socker och vaniljsockret.
* Vispa grädden i en tredje skål och vänd sedan ner hallonen och vispa lätt.
* Vänd sedan ihop med äggulesmeten och tillsist äggvitan.
* Häll smeten i formen och ställ in i frysen ca 5 timmar.
* Ta fram kakan en stund innan servering och dekorera med färska hallon.